Alles over kokos olie hair care!

Gepubliceerd op 11 december 2023 om 13:49

Alles wat je moet weten om je haar een enorme boost te geven en langer te laten groeien!

 

2023 was een enorm selfcare jaar waar ik mij naast huid ook verdiept hebt in haar producten en routines, zelf heb ik geverfd haar wat van nature al droog is door mijn roots, echter heb ik de perfecte producten gevonden om je haar mooi, lang en vol te laten worden en te zorgen dat de beschadiging van het verven en stylen minimaal is! Mijn haar groeit nu super snel, is super vol en glanzend! Dit heb ik  voor elkaar gekregen met 3 simpele veranderen maar het effect is enorm! ik ga mijn haar geheimen met je delen!

 

Als eerst ben ik begonnen met het gebruiken van een hoofdmassage borsten onder de douche, dit is een siliconen borstel gemaakt van gerecyclede materialen en hiermee borstel ik de shampoo in mijn hoofdhuid, als ik dit gedaan heb spoel ik de shampoo uit en was ik het nog 1 keer met shampoo zonder de borstel zodat echt alles oliën van de hoofdhuid weg zijn en mijn haar echt schoon is, dit onderdeel lijkt niet veel te doen maar het is echt heel belangrijk dat je haar en je hoofdhuid schoon zijn zodat je haar beter kan groeien en gestimuleerd word om baby haartjes te laten blijven groeien. Na het wassen voeg ik al mijn  conditioner en maskers toe aan mijn haar maar niet op mijn hoofdhuid! HEEL BELANGERIJK!

 

De volgende 2 product\ten zijn mijn wondermiddelen, mijn maar hangt n u  over mijn billen en word elke 3 maanden geknipt bij robs peetoom een kapper in denhaag! btw ook een super aanrader, aan de dure kant maar heel goed ! Maar oke we gaan even terug naar mijn wonder producten..... als eerste heb ik de vitamine E olie van yari, dit is een olie die voor huid en haar is en verkrijgbaar is in kapperswinkels, de glazen fles is vrij saai kwa look maar echt enorm belangrijk, om je haar lang en vol te laten groeien is het van belang dat de onderkant van je haar niet afbreekt, dit haar aan de onderkant is je oudste haar en is door veel heen gegaan, het is vanaf je hoofd helemaal gegroeid tot waar het nu is en heeft veel hete zomers, warm weer, vochtige dagen, styling hitte en producten en noem maar op doorstaan, als je dus zorgt voor dit gedeelte van het haar en voorkomt dat het afbreekt ga je merken dat je ziet dat je haar groeit, omdat het groeien namelijk altijd doorgaat maar door het afbreken je het niet ziet. Na het douchen smeer ik mijn punten volledig in met deze olie en dan laat ik het opdrogen. Elke dag voor het slapen smeer ik mijn punten weer met een klein laagje in en het verschil wat je gaat merken is enorm! je haar blijft beschermd en breekt niet meer af ! Na dit product gebruik ik mijn pure kokos olie uit een glazen pot die ik kort verhit in de  oven tot olie en daarmee smeer ik ongeveer een eetlepel in mijn hele haar, dit doe ik 1 keer elke week op maandag zondag ik structuur heb in mijn routine, de kokos olie laat je haar gevoed en prachtig achter en heeft van nature een antibacteriele werking wat goed is voor je hoofdhuid! de kokos olie geeft glans en weinig gebruiken is mijn beste tip !!!!!!! Ik heb droog haar en gebruik 2 eetlepels, let dus op je verhouding zodat je haar neit vet en zwaar word.

 

 

Hier nog kort wat voordelen van de kokos olie

  • Beschermt tegen haarschade: Uit verschillende onderzoeken blijkt dat kokosolie jouw haar beschermt tegen de schade van het kammen of het effect van schadelijke factoren, zoals chemische haarbehandelingen (haarverf, hittetools of permanent), agressieve ingrediënten in jouw haarproducten of zwembadwater.
  • Kokosolie hydrateert het haar: De meeste oliën staan bekend om hun hydratererende kracht. Maar kokosolie is echt dé olie voor haar die een boost aan hydratie nodig heeft. Zo blijkt dat als je het haar met kokosolie behandelt, jouw haar meer vocht vasthoudt. Dit betekent tegelijkertijd dat het haar ook minder vocht opneemt. Toch blijkt uit onderzoek dat het haar door kokosolie ‘minder dorst’ heeft. Er dringt dus ondanks de vochtopname, nog genoeg vochtcondens in de haarvezels. En gehydrateerd haar staat gelijk aan: gezond, glanzend, sterk en veerkrachtig haar!
  • Haar zwelt minder op als het nat is: Het haar moet gewassen worden, maar het nat maken van onze haarlokken heeft eigenlijk geen positief effect op de haarschubben. Er komt druk op de haarschubben te staan. Omdat olie hydrofobisch is (water mengt niet met olie), komt er minder water in het haar. En dus ook minder druk op de haarschubben. Resultaat: haarschubben worden niet omhoog geduwd en breken minder af!
  • Kokosolie dringt diep door het haar: In vergelijking tot andere oliën, dringt kokosolie beter in je haar door. Kokosolie bestaat voor en groot deel uit laurinezuur. Laurinezuur is een verzadigd vetzuur met twaalf koolstofatomen. Laurinezuur komt voor in onder andere kokosolie en moedermelk. Deze vetzuur zit ook van nature in onze huidolie en wordt daarom ook beter opgenomen door onze huid. Het lage moleculaire gewicht draagt ook enorm bij. Het zorgt ervoor dat de olie tot in de haarschacht wordt opgenomen.
  • Lichte olie, geen vettig haar: Kokosolie is één van de lichtste oliën. Dit betekent twee dingen: geen vettig haar en je kan het hierdoor makkelijker verdelen!
  • Zonbescherming voor het haar: Believe it or not, kokosolie beschermt jouw haarlokken tegen de UV-stralen van de zon. Zo zit er een SPF-factor van 7.1 in. Samen met olijfolie (7.5 SPF) behoort het tot de oliën met de hoogste beschermingsfactor.
  • Minder proteïneverlies in het haar: Uit onderzoek blijkt ook dat je haar door kokosolie minder proteïne verliest. Toen kokosolie vergeleken werd met andere oliën, bleek kokosolie veel meer effect te hebben op het verminderen van proteïneverlies. Hoe minder het proteïneverlies, des te minder je haarschubben afbreken. 

 

 

dus als je lang haar wilt en wilt dat het snel groeit! koop deze 2 producten en je ziet al heel snel het verschil!!!!

 

 

Deze pot kost 28 euro en ik doe hier ongeveer 5 a 6 maanden mee ! de olie is puur en echt enrom zijn geld waard! verkrijgbaar bij de holland en baret!

 

 

 

 

XOXO posh 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb